Over ons

Europrolis is opgericht in het jaar 2000 uit jaren ervaring van Stockbroekx Diederik en Van Nederkassel Tom. Maar het verhaal start al veel vroeger uit de hobby van beide heren, in het begin nog jongens. Ze waren in het jaar 1992 respectievelijk ongeveer 15 en 17 jaar toen het verhaal startte. Diederik op de zolder van zijn ouders en Tom in de garage van zijn ouders. Na 1 jaar kwamen beiden er op uit dat ze dezelfde hobby deelden en complementair waren aan elkaar. De installaties werden samengevoegd en op meerdere feestelijkheden geïnstalleerd. Samen met enkele DJ's/vrienden werden er al snel enkele events georganiseerd zoals de toen gekende DreamParty en WinfieldParty.

Garages en zolders werden al snel te klein en de activiteiten verhuisden al snel van een 3 dubbele ruime garage naar een klein magazijn, naar een groter magazijn om daar enkel jaren te blijven

Studiekeuzes werden gemaakt in functie van techniek en Diederik ging na zijn ASO opleiding Wetenschappen-Wiskunde in het Sint-Michielscollege Schoten voor een A1 Electro-Mechanica aan het De Nayer Instistuut (KUL) in Sint-Katelijne-Waver. Tijdens die opleiding werd niet alleen de kennis op het vlak van elektriciteit, mechanica, elektronica, fluidomechanica, meet en regeltechniek, ..... uitgebreid, maar ook de business mogelijkheden en ideeën. Zo zijn we tijdens die periode gestart met de lange termijn verhuur aan horeca zaken.

Na het afwerken van de studies werd het tijd om de activiteiten onder te brengen in een nieuwe eigen vennootschap en Europrolis was geboren. Vanaf toen ging het snel en werden de activiteiten uitgebreid met standenbouw, productvoorstellingen, meubilair, .... De uitbreiding van het aantal klanten in de lange termijn verhuur steeg vlot waardoor er continu vaste inkomsten waren die ruim werden aangevuld met de andere activiteiten zoals kappersshows, conferenties, modeshows, bedrijfsevents, mobiele kapsalons, ...... en dit in binnen- en buitenland . Europrolis kon flink groeien en had snel behoefte aan meer en grotere voertuigen.

Alleen een grote bestelwagen met laadklep voldeed niet meer en een extra bestelwagen werd aangekocht met kort daarna de eerste vrachtwagen.

De vraag van klanten bleef ongelooflijk stijgen en het werd ontzettend druk, zo druk dat Tom keuzes moest maken nu hij de familie zaak in Schoten ging verder zetten. Deze twee drukke activiteiten waren voor hem niet meer combineerbaar waardoor hij besloot om de zaak over te laten aan Diederik.

Oppervlaktes werden te klein en onhandig, verschillende opslag units op verschillende locaties werkte niet efficiënt, het kantoor niet aan het hoofdmagazijn was niet handig en na een lange zoektocht werd een groot magazijn van 1000 m² gekocht met kantoren. Hierdoor werd er voldoende ruimte gecreëerd voor nieuwe en meer materialen maar ook voor de opslag van de materialen van onze klanten voor op hun beursstanden. Niet enkel de oppervlakte was een grote verbetering maar tevens de ligging. Vlak aan de A12 Boomsesteenweg in Wilrijk, de ideale uitvalsbasis voor beurzen en de bediening van onze klanten. We liggen op slecht 5 minuten van Antwerp expo, 30 minuten van Brussels expo, 35 minuten van Tour&Taxis en Brussels Kart Expo, Richting Flanders Expo Gent en Kortrijk komen wij op de ring op 100 meter voor de tunnel waardoor we slechts enkele minuten moeten file rijden.

Er werd zwaar geïnvesteerd in het gebouw, een grote uitbreiding van de materialen en de logistieke middelen.

Europrolis werd door de jaren heen een mooi stabiel bedrijf met de nadruk op een persoonlijke service van al zijn klanten en dit met een zeer breed gamma aan producten en diensten.


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x